Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023

Kriisinkestävä talous

Tarvitsemme pitkän aikavälin suunnitelmia ja tavoitteita, jotka kestävät aikaa ja taloudellisia heilahteluja. Kriisiaikana meidän tulee panostaa siihen, että meistä jokainen on toimintakykyinen yhteiskunnassamme. Tarvitsemme tukea sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä koulutukseen, jossa tulevaisuuden tekijät kehittyvät. Meidän tulee olla rohkeita ja tukea uusia innovatiivisia ideoita, sillä tietotaitomme on meidän vahvuus.

Lasten ja nuorten onnellinen elämä

Panostus koulutukseen on panostus tulevaisuuden tekijöihin. Jokainen lapsi ansaitsee onnellisen, turvallisen elämän. Meidän tulee tukea haastavissa tilanteissa olevia perheitä, kehittää lastensuojelua ja pitää huolta, että myös nuorilla aikuisilla on mahdollisuudet saada tukea haastavissa elämäntilanteissa. Harrastukset ja vapaa-aika voivat opettaa terveitä elämän tapoja ja poistaa yksinäisyyttä. Järjestöt ja kolmas sektori tarvitdsevat tukea harrastajatyöhön.

Suomen luonnon elinvoimaisuus

Me arvostamme ainutlaatuista luontoamme, sen kauneutta ja tarjoamia mahdollisuuksia. Meidän tulee myös pitää siitä huolta. Suomessa on ainutlaatuinen saaristomeri, joka tarvitsee kipeästi suojelua selvitäkseen nopeasti tapahtuvista muutoksista. Lisäksi meillä on tärkeitä niittytyyppejä, joiden menetyksen myötä uhkaa monien lajien menettäminen. Tarvitsemme yhteisiä sopimuksia, kannustimia ja tukea Vihreään siirtymiseen.